Nu putine sunt situatiile cand imprevizibilul ne strica socotelile financiare, momente in care apelam pentru imprumuturi fie la prieteni, banci sau alte institutii. O solutie tot mai des intalnita pentru care se opteaza in acest context este reprezentata de imprumuturile de la institutii financiare nebancare, precum TeleCredit. Spre desosebire de cele conventionale, creditele TeleCredit se acorda intr-un ritm foarte rapid, cu conditii de eligibilitate usor de indeplinit si un proces de aplicare extrem de simplificat.

Cine este TeleCredit

Este un IFN autorizat de Banca Nationala a Romaniei, ce acorda credite nebancare rapide, in conditiile prevazute de lege. TeleCredit sunt creditori directi, ce nu folosesc intermediari in serviciile prestate. Este o prezenta relativ noua pe piata de profil, lansandu-se in Romania in 2014. TeleCredit s-a bucurat de o ascensiune majora in ultimii ani, devenind astazi una dintre cele mai cunoscute companii de pe piata de imprumuturi nebancare.

De ce sa iei un credit TeleCredit

Imprumuturile TeleCredit sunt potrivite pentru tine daca ai nevoie urgenta de o suma de bani de care nu dispui si te gandesti la posibilitatea creditarii rapide. Actele de care vei avea nevoie sunt o copie a cartii de identitate semnata si notata „conform cu originalul” si un extras de cont pe ultimele 30 de zile. Acestea documente se scaneaza sau pozeaza, in functie de posibilitate si se incarca pe site-ul creditorului, in sectiunea „Adaugare document”.

In functie de suma imprumutata si alti parametri, pot fi necesare documente care sa dovedeasca sursa de venit. Acestea se pot concretiza in cupoane de pensie, fluturasi de salariu etc. Desigur, daca clientul nu este la primul imprumut, acesta se poate obtine fara a mai parcurge o data aceasta etapa, exceptie facand situatia in care s-a schimbat cartea de identitate de la prima aplicare pana in momentul urmatoarei aplicari.

Compania ofera imprumuturi pe termen scurt a unor sume ce pot varia intre 100 si 1500 RON. Perioada maxima a imprumutului este de 30 de zile. Conditiile de eligibilitate impun ca solicitantul sai aiba o varsta de minimum 18 ani, cu domiciliu stabil pe teritoriul Romaniei. Acesta trebuie sa indeplineasca statutul de angajat sau pensionar, iar venitul sa il primeasca intr-un cont bancar, cu un card aferent acestuia. De asemenea, solicitantul trebuie sa dispuna de o adresa sa email si un numar de telefon valabile si active.

Cum se aplica pentru un imprumut TeleCredit

Aplicarea pentru un imprumut se realizeaza online, printr-un proces simplificat. Utilizatorul trebuie sa viziteze website-ul companiei, de unde va alege suma dorita prin simpla deplasare a cursorului. Primul imprumut poate ajunge doar pana la 500 de lei, limita malxima ajungand pana la 1500 lei pentru urmatoarele imprumuturi.

Se alege perioada in care se doreste rambursarea creditului, prin aceeasi modalitate. Durata maxima admisa este de 30 de zile. Utlizatorul va completa apoi cererea de imprumut cu datele personale. Va confirma contul creat folosindu-se de SMS-ul si email-ul primite. Ulterior, va trimite documentele in format electronic, folosind contul personal creat pe site. Aprobarea se va primi intr-un timp scurt, banii fiind virati in cont in aceeazi zi in care se nanunta si aprobarea.

Avantajele unui credit TeleCredit

Compania vine in intampinarea clientilor cu o serie de facilitati pentru care merita sa optezi pentru creditele oferite. Iata care sunt acestea:

Rapiditatea cu care se ofera imprumutul

In comparatie cu institutiile bancare existente pe piata, institutiile financiare nebancare dispun de un ritm de acordare al imprumuturilor mult mai rapid. Analiza dosarului se face in termen de 1-2 zile, iar odata aprobat, solicitantul intra in posesia sumei imprumutate in termen de maxim 1 zi. Astfel, imprumutul rapid TeleCredit este foarte avantajos atunci cand acesta este necesar intr-un termen foarte scurt.

Conditii de eligibilitate usor de indeplinit

Spre deosebire de majoritatea creditelor bancare, imprumuturile TeleCredit impun conditii de eligibilitate mai putin aspre, fiind necesare doar actul de identitate si un venit lunar care sa dovedeasca posibilitatea inapoierii imprumutului. De asemenea, compania imprumuta pana la salariu si persoanelece dispun de credite in derulare.

Procesul de aplicare simplificat

Intregul proces de imprumut se realizeaza online, astfel incat solicitantul nu trebuie sa se deplaseze la sediul institutiei in cauza pentru aplicare, virarea imprumutului sau plata ratelor.  Procesul de aplicare din site este foarte bine structurat si intuitiv in utilizare. Toate informatiile referitoare la imprumut apar mentionate, astfel incat utilizatorul sa cunoasca toate detaliile referitoare la acesta, inainte de a-l solicita.

Confidentialitate asigurata

In conditiile in care toate tot procesul de imprumutare se realizeaza online, datele referitoare la imprumut raman intre solicitant si operator. Ramane la latitudinea acestuia daca doreste sa impartaseasca informatia cu cei din jur sau sa o pastreze confidentiala.

Nu exista costuri suplimentare

Pentru imprumuturile rapide TeleCredit nu exista taxe suplimentare de analiza, acordare sau administrare. Compania nu colaboreaza cu brokeri sau intermediari, motiv pentru care nici comisioanele din partea acestora nu exista. La scadenta creditului se va plati doar imprumutul si dobanda aferenta.

Beneficii pentru clientii deja existenti

TeleCredit vine in sprijinul clientilor fideli, oferindu-le o serie de avantaje. Spre exemplu, acestia nu trebui sa mai completeze niciun act. Singurul lucru pe care trebuie sa il faca este sa aleaga din site suma de bani si perioada pentru care se doreste imprumutul. Aprobarea creditului se va face imediat, fara a mai fi necesare documente. De asemenea, suma maxima admisa creste de la 500 de lei la 1500 lei. In functie de caz, exista posibilitatea participarii la programe de loialitate, ce inlud reduceri la dobanda sau diverse premii, in urma concursurilor derulate de companie.

Sfaturi și recomandări

Creditele nebancare rapide sunt foarte folositoare atunci cand sunt folosite responsabil. Recomandarea noastra este sa imprumuti suma de bani de care ai nevoie si pentru o perioada in care stii cu siguranta ca iti va fi suficienta pentru a-l achita. Plata la timm a ratelor este extrem de importanta, intrucat depasirea termenelor premergator stabilite poate duce la o supra-achitare. Acest tip de institutii nebancare financiare practica dobanzi usturatoare pentru rau-platnici.