Creditul nebancar urgent reprezinta un tip de imprumut oferit de Institutii Financiare Nebancare (IFN), altele decat bancile. Acestea desfasoara activitati de creditare cu titlu profesional, fiind autorizate de Banca Nationala a Romaniei si functionand in conditiile impuse de lege. Se bucura de o mare popularitate in randul clientilor, multumita procesului simplificat de realizare a imprumutului, a conditiilor de eligibilitate usor de indeplinit si a timpului scurt de acordare. Printre cele mai cunoscute astfel de institutii ce acorda credite urgente se enumera Provident, Ferratum, Credit Fix, Cetelem, Viva Credit, iCredit etc.

Situatiile in care ai nevoie de un credit urgent

Un imprumut urgent este potrivit pentru acele situatii cand apare necesitatea imediata a unei sume de bani, de care nu dispunem la momentul respectiv. Astfel, cea mai convenabila alternativa este reprezentata de Institutiile Financiare Nebancare, ce vin in intampinarea clientilor cu un portofoliu avantajos de astfel de imprumuturi, ce se acorda intr-un timp foarte scurt.

Un imprumut bancar poate oferi o dobanda mai avantajoasa, insa este mult mai greu de accesat. Conditiile de egibilitate sunt mai aspre, perioada de analiza a dosarului mai indelungata, iar investitiile in materie de timp mai semnificative. De cele mai multe ori, procesul de imprumut de la banca este unul caracterizat de birocratie, pe care tot mai multe persoane o evita din lipsa timpului.

De asemenea, motivul imprumutului nu reprezinta un impediment in obtinerea acestuia. Fie ca optezi pentru un imprumut urgent pentru o investitie de afaceri, o excursie cu familia sau renovarea casei, un lucru este cert: sansele ca acesta sa fie aprobat sunt egale, atata timp cat se respecta conditiile de eligibilitate impuse.

Cum poti lua un credit urgent online

Aplicarea pentru un credit urgent se poate face in mai multe moduri: de la biroul institutiei la care apelati, printr-o vizita la domiciliu a unui agent de vanzari contactat premergator demararii procesului de imprumut sau online. Astfel, se poate alege solutia cea mai optima, in functie de disponibilitate si preferinte.

Extrem de confortabil de accesat este un credit urgent online, multumita investitiei in materie de timp aproape inexistente. Aplicatia se realizeaza prin simpla completare a unui formular, iar documentele pentru aplicatie se trimit electronic, prin email sau fax. In situatia in care creditul este aprobat, banii se vor vor vira in cont, simplu si rapid.

Desigur, exista o serie de conditii de eligibilitate ce trebuie indeplinite pentru accesarea de credite nebancare urgente. Persoana ce opteaza pentru un imprumut trebuie sa aiba un domiciliu stabil pe teritoriul Romaniei, sa aiba o varsta cuprinsa intre 18 si 69 de ani si sa dispuna de doua acte: dovada de venit si dovada de resedinta. Dovada de venit poate fi un fluturas de salariu sau un cupon de pensie.

Desigur, aceste informatii au caracter general, fiind posibil ca unele companii sa dispuna de un alt interval de varsta, de un venit minim lunar sau de un giranti si garantii daca sumele de bani sunt foarte mari. Odata demarat procesul de imprumut si acceptat dosarul ca fiind eligibil, banii se vor obtine intr-un timp foarte scurt, ce variaza in functie de companie. Exista institutii ce ofera aceste imprumuturi si in decursul unei zile. De cele mai multe ori, procesul dureaza pana la 7 zile pentru creditele ipotecare nebancare, ce vizeaza imprumutarea unei sume de bani mai mari.

Avantajele unui imprumut urgent de bani

Institutiile financiare nebancare vin in intampinarea clientilor cu diverse avantaje. Ritmul rapid in care se acorda imprumuturile este cel mai apreciat dintre ele si totodata, motivul pentru care aceste companii sunt alese in favoarea bancilor. De asemenea, conditiile de eligibilitate sunt foarte putine, fapt ce contribuie la accelerarea procesului. Astfel, se justifica dobanda mai mare decat cea din cazul bancilor.

Un alt avantaj al unui credit urgent nebancar esteĀ  reprezentat de flexibilitatea agentilor, un aspect extrem de important pentru persoanele ocupate, ce prefera sa nu iroseasca timp pretios stand la cozi sau deplasandu-se pe plata ratelor. Acestia se deplaseaza la domiciliu pentru semnarea contractelor si plata ratelor. De asemenea, ratele se pot plat[ prin virament bancar sau retragere automata din cont, intr-o anumita zi din luna, daca in cont exista suma necesara. Posibilitatile sunt multiple.

De asemenea, aceste imprumuturi ofera solicitantului toata confidentialitatea de care are nevoie. Daca se opteaza pentru un credit urgent online, existenta acestuia ramane intre persoana ce l-a solicitat si agentul companiei in cauza. Ratele se platesc online, iar daca se doreste realizarea unui nou imprumut dupa terminarea celui vechi, tot ce acesta trebuie sa faca este sa se logheze in cont si sa il solicite.

In situatia in care ai aplicat pentru un imprumut bancar si ai fost refuzat, nu trebuie sa te lasi descurajat. Exista posibilitatea sa indeplineste conditiile de eligibilitate impuse de una dintre aceste companii. Nu trebuie decat sa analizezi cu mare atentie oferta existenta pe piata si sa o alegi pe cea mai potrivita. Desigur, recomandarea noastra este sa gestionezi un astfel de imprumut cu mare grija, in asa maniera incat sa il poti achita conform planului stabilit premergator.

Sfaturi utile

Creditele urgente sunt reprezinta solutii ideale si la indemana, daca sunt gestionate cu un maximum de responsabilitate. Recomandarea noastra este sa platesti la timp toate ratele, pentru a evita penalizarile si implicit, supra-achitarea. Incearca sa nu optezi pentru o rata lunara mai mare de 25-30% din venitul de care dispui, pentru a putea fi sigur ca le vei putea plati la timp si nu vei avea parte de experiente neplacute. Institutiile financiare nebancare practica dobanzi usturatoare pentru persoanele rau platnice.