Un credit de nevoi personale este unul dintre cele mai versatile produse din industria financiara actuala si este tipul de imprumut rapid cel mai cautat de romani. Creditorii traditionali, cum ar fi bancile, sunt deseori cei care domina piata cand vine vorba despre astfel de credite de nevoi personale fie ele si online.

Un fapt mai putin stiut de catre publicul larg este ca aceste imprumuturi pot fi cotractate mult mai rapid si mai simplu apeland la institutii financiare non-bancare sau IFN.

Dat find specializarea acestor institutii doar pe imprumuturi mici pentru cei care au nevoie de bani rapid pe o perioada relativ scurta de timp, se reuseste reducerea numarului de acte necesare si a timpului petrecut de la primul contact cu creditorul pana la accesarea propriu-zisa a banilor.

[btn href=”https://vreaucreditrapid.ro/aplicare/#aplica”]APLICA ACUM[/btn]

Alege un creditor dintre cei prezentati mai jos, apasa butonul „APLICA” pentru a lua un credit direct sau vezi recenzia pentru a citi mai multe despre conditiile fiecaruia.

Cum poate fi folosit un credit de nevoi personale

Creditele pentru nevoie personale nu au un uz clar definit. Creditorii vor da astfel de imprumuturi pentru orice fel de cheltuiala din care nu vei genera un venit suplimentar, desi ceea ce faci cu banii dupa ce i-ai luat te priveste strict pe tine. Asta inseamna ca in cele mai multe cazuri nu poti lua un imprumut pentru nevoi personale pentru a-ti deschide o afacere.

In schimb, daca ai nevoie de un imprumut pentru a-ti acoperi anumite cheltuieli uzuale cum ar fi o excursie sau cumpararea de produse electronice, te poti califica cu usurinta pentru a-ti fi aprobat un astfel de credit.

[btn href=”https://vreaucreditrapid.ro/aplicare/#aplica”]APLICA IMEDIAT[/btn]

Un caz aparte, refinantarea unui credit de nevoi personale

Refinantarea unui credit se refera la inlocuirea unei datorii cu o alta datorie in conditii diferite.

Termenii si conditiile de refinantare pot varia foarte mult in functie de creditor sau a mai multor factori economici, cum ar fi: riscul inerent, riscul proiectat, stabilitatea politica a unui sector financiar, stabilitatea monedei, reglementarile bancare sau solvabilitatea debitorului.

Un imprumut ar putea fi refinantat din diverse motive:
-Pentru a beneficia de o rata a dobanzii mai buna (o plata lunara redusa sau un termen redus)
-Pentru a consolida alte datorii
-Pentru a reduce suma lunara de rambursare (de multe ori pentru un termen mai lung)
-Pentru a reduce sau a modifica un risc (de exemplu, trecerea de la o rata variabila la un imprumut cu rata fixa)
-Pentru a elibera numerar / bani gheata

3 lucruri de care trebuie sa tii cont cand iei un credit pentru nevoi personale

1. Orizontul de timp pentru returnarea imprumutului

O componenta foarte importanta a oricarui imprumut este finalizarea lui prin returnarea banilor.

Gandeste pe termen mediu si lung:

Chiar daca vei lua un credit rapid este important sa stii ca durata de returnare se extinde pe o perioada lunga. Structura ratelor si impartirea lor pe o anumita durata de timp este un element cheie care poate face diferenta intre o experienta placuta si constructiva si una care te va lasa cu motive de ingrijorare.

Imprumuturile sunt de obicei date pe durate scurte sau lungi in functie de cati bani imprumuti si de disponibilitatea ta de plata. Ele pot fi acordate in nunele cazuri si sub forma unor imprumuturi cu buletinul.

Este esential sa iti alegi un calendar de restituire a banilor care sa coincida cu venitul tau astfel incat sa nu ai probleme in a plati ratele.

2. Dobanda si alte costuri aditionale care vin cu un credit

Orice institutie financiara, fie ea banca sau IFN, ca aplica o dobanda tuturor creditelor pe care le va acorda.

Fii constient de suma finala pe care trebuie sa o restitui

Esti obligat sa iei la cunostiinta toate aceste aspecte, incluzand orice taxe de procesare sau acordare a creditului, inainte sa semnezi contractul.

Fa un pas inapoi, analizeaza costurile defalcate pe perioada pe care iti propui sa accesezi banii si fii sigur ca ai luat cea mai buna decizie pentru venitul tau si siguranta ta economica.

3. Credit de nevoi personale cu ipoteca, garantii sau giranti

Creditele de nevoi personale sunt in marea lor majoritate clasificate in categoria imprumuturilor fara ipoteca, fara garantii si fara girant.

De multe ori exista cazuri cand poti lua credit cu buletinul in aceleasi conditii ca un imprumut de nevoi personale, deci merita luata in considerare si aceasta varianta.

Trebuie insa explicata utilitatea sistemului de garantare a disponibilitatii de plata printr-un bun mobil sau imobil sau printr-un girant:

Atunci cand o institutie financiara acorda un credit (de obicei de dimensiuni medii spre mari) va incerca intotdeauna sa aiba siguranta contractuala ca in cazul in care nu mai poti plati banii vor ajunge sub o forma sau alta inapoi la ea.

Stai linistit, garantiile nu se aplica pentru credite rapide

Garantarea creditului usureaza din perspectiva bancilor procesul de creditare, dar poate aduce cu sine neplaceri in cazul in care nu mai poti plati.

De cele mai multe ori un credit de dimensiuni mari se garanteaza cu casa (cu ipoteca) sau prin desemnarea unei persoane considerate raspunzatoare de credit in eventualitatea in care tu nu reusesti sa duci ratele la bun sfarsit.

Imprumuturile de nevoi personale nu au aproape niciodata nevoie de girant sau garantii deoarece riscul la care se expune banca sau IFN-ul in caz de neplata este relativ mic.

[btn href=”https://vreaucreditrapid.ro/aplicare/#aplica”]APLICA[/btn]

Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a lua un imprumut de nevoi personale

Calculeaza riscul la care te expui

Un credit este un instrument financiar care prezinte de cele mai multe ori un grad de risc. Citeste aici un ghid privind creditele acordate in Romania.

O astfel de intiativa te-ar putea ajuta sa iti implimensti niste teluri pe termen scurt cu banii imprumutati.

Daca sunt folosite cu prudenta, astfel de credite pot fi adevarate ajutoare la nevoie. Trebuie insa se te asiguri ca intelegi exact ceea ce presupune un imprumut.

Fa-ti un buget realist pentru viitor

Pentru a returna un imprumut vei avea nevoie sa te asiguri ca bugetul tau nu va suferi drastic in urma platii ratelor.

Singura modalitate prin care iti poti da seama daca iti poti permite sa contractezi un credit este prin a crea un buget detaliat cu toate veniturile si cheltuielile lunare.

Este de asemenea important sa iei in calcul si cheltuielile neprevazute si sa ai un buget de resort pentru acestea.

Acest demers se poate dovedi salvator atunci cand vrei un credit de nevoi personale pentru ca iti va da indicii despre posibilitatile tale de restituire a banilor. De asemenea, bugetarea veniturilor si a cheltuielilor te va ajuta in managementul resurselor tale financiare indiferent daca vei contracta sau nu un imprumut.

Vezi ce optiuni de creditori exista si ce ofera acestia

Ne mandrim cu faptul ca am strans laolalta cei mai importanti jucatori de pe piata creditelor. Poti sa te orientezi simplu si rapid pe platforma noastra si sa iti faci o idee despre avantajele si dezavantajele fiecarui creditor.

De asemenea stim ca multi dintre voi isi doresc credite online in functie de anumite categorii, asa ca poti accesa direct optiunile dorite bazandu-te pe criteriile cele mai importante pentru tine:

Alege un creditor

Odata ce ti-au facut un buget lunar si ai aruncat o privire asupra ofertelor disponibile pe piata, este timpul sa alegi.

Iti recomandam sa iti depui aplicatia la TOTI creditorii care te intereseaza pentru a obtine cotatii de la acestia.

Care fi principalele cauze de neincredere cand vine vorba de un imprumut pentru nevoi personale prin intermediul ifn-urilor?

Sa le luam pe rand:

  • Creditorii de la instutiile non-bancare sunt neseriosi sau au intentii ascunse

Complet fals. Institutiile non-bancare sunt inregistrate la Banca Nationala a Romaniei la fel ca oricare alta companie care se ocupa cu creditari sau tranzactii financiare cu publicul.

Ei au set precis de reguli ce trebuie respectate ce sunt de multe ori mai stricte decat in cazul bancilor.

  • Daca nu platesc la timp o sa ma trezesc cu persoane dubioase la usa si o sa ma tem pentru siguranta mea

Recuperatorii sau firmele care angajeaza recuperatori sunt prezente doar in filme. Majoritatea insitutiilor de credit contracteaza un call-center care se ocupa special de recuperarea datoriilor de la rau-platinici. Ce inseamna asta?

Daca uiti sau nu mai poti sa platesti vei fi sunat pentru a-ti fi amintit ca ai depasit o anumita perioada de plata sau ca esti in urma cu ratele. In niciun caz nu te vei trezi cu necunoscuti la usa.

  • Exista comisioane ascunse si ajungi sa platesti de zece ori cat ai imprumutat

La fel ca oricare alt tip de credit, un imprumut pentru nevoi personale de la o institutie financiara non bancara se face in baza unui contract.

Niciun creditor nu va fi dispus sa incalce termenii contractuali conveniti de comun acord! Iti recomandam sa citesti cu atentie detaliile contractului si sa nu il semnezi daca nu esti de acord cu conditiile.

[btn href=”https://vreaucreditrapid.ro/aplicare/#aplica”]APLICA SIMPLU[/btn]

Era tehnologiei si a informarii ne permite sa fim siguri si increzatori in aplicarea pentru un credit pe internet

Desi exista deja multi care au apelat la astfel de imprumuturi, majoritatea sunt inca sceptici cu privire la multe aspecte ale acestui gen de credit pentru nevoi personale.

Acestea pun la dispozitia clientilor acest serviciu de imprumut, lipsit de garantii sau alte taxe ascunse, care presupune insa achitarea unei dobanzi mai mari decat cea aplicata de banci.