Imprumuturile Credit Fix sunt cunoscute ca fiind solutii la indemana pentru acele situatii neprevazute cand apare necesitatea unei sume de bani, pe care nu o avem in posesie in momentul respectiv. Oricine a aplicat pentru un credit conventional, de la banca, a experimentat un proces de lunga durata, cu conditii de eligibilitate complexe, nenumarate drumuri de la angajator la banca si de la banca la angajator, o perioada de asteptare pentru analiza dosarului si abia dupa mult timp, intrarea in posesia imprumutului. Spre deosebire de banci, Credit Fix ofera un proces simplificat si de scurta durata, lipsit de birocratie.

Cine este Credit Fix?

Credit Fix este o Institutie Financiara Nebancara autorizata de Banca Nationala a Romaniei, a carei activitate a inceput in anul 2015. Aceasta ofera solutii financiare eficiente pentru cei ce au nevoie de imprumuturi rapide. Pentru a solicita un astfel de imprumut de la aceasta companie nu este necesara deplasarea la sediu. Aplicatia se realizeaza online, iar documentele necesare se trimit electronic, prin intermediul unui email sau fax. Banii se primesc direct in cont, intr-un timp foarte scurt.

Eligibilitatea pentru un astfel de credit

Conditiile de eligibilitate pentru un credit Credit Fix nu sunt foarte greu de indeplinit. Solicitantul trebuie sa aiba cetatenie romana si o varsta de 18 ani impliniti. O alta conditie pe care acesta trebuie sa o indeplineasca este sa dispuna de un venit minim de 500 lei pe luna, care sa fie incasat online, intr-un cont bancar cu card atasat. De asemenea, acesta trebuie sa dispuna de o adresa de email si un numar de telefon personal.

Avantajele unui credit Credit Fix

Principalul avantaj al unui astfel de credit este acela ca se acorda intr-un timp foarte scurt, fiind astfel extrem de util in situatii de urgenta. Daca un imprumut bancar presupune o perioada indelungata de analiza a dosarului, la Credit Rapid acesta se aloca in doar cateva zile. Fie ca vorbim despre necesitatea unei sume de bani pentru o urgenta medicala sau pentru un banal moft, aceasta va veni in cel mai scurt timp cu putinta.

Precum am mentionat anterior, criteriile de eligibilitate nu sunt foarte dure, putand fi indeplinite cu usurinta. Intrucat aplicatia se realizeaza online, procesul nu impune investitii considerabile in materie de timp, statul la coada de ghiseu devenind astfel doar o amintire neplacuta. Persoana ce solicita imprumutul nu trebuie sa aiba neaparat statutul de salariat. Pensionarii ce primesc in contul de pensie o suma ce depaseste 500 de lei pe luna pot accesa aceste servicii, de asemenea.

Un alt avantaj este reprezentat de confidentialitatea persoanei in cauza. Intrucat tot procesul se realizeaza online si nu impune deplasarea la un anumit sediu fizic, existenta imprumutului ramane intre solicitant si reprezentantul companiei in cauza. In situatia in care sunteti client vechi si doriti sa optati pentru un nou credit, nu ramane decat sa va logati in contul de client pentru a-l solicita.

Credit Fix nu colaboreaza cu intermediari pentru aceste imprumuturi, motiv pentru care nu se percep comisioane din partea acestora. Nu exista comisioane de analiza, administrare, transferuri bancare sau achitare. Se vor achita toat suma ce s-a imprumutat conform si dobanda, precum este prevazut in contract.

Rambursarea creditului

Rambursarea creditului se realizeaza la perioada scadenta, prin debitarea directa a cardului bancar. Cu alte cuvinte, nu este necesar un drum la banca pentru plata imprumutului. Daca la data scadenta suma de bani aferenta ratei exista in cont, aceasta va fi retrasa automat.

Credit Fix ofera clientilor posibilitatea de rambursare anticipata a creditului. Aceasta operatiune se poate realiza prin depunerea in numerar intr-un cont sau virament bancar intr-un anume cont, cu specificarea numarului de contract si a CNP-ului. O ata modalitate de a face acest lucru este prin plata cu cardul in sistem 3D Secure, din contul de client de pe site.

Dobanda

Pentru a veni in intampinarea clientilor cu diverse necesitati si solutii la probleme, compania ofera diferite tipuri de credite. Se pot imprumuta sume de pana la 1500 de lei, dobanda fiind de 1.20% pe zi. Creditul de poate accesa pentru perioade cuprinse intre 5 si 35 de zile. De asemenea, valoarea solicitata nu depinde de numarul de zile pentru care se acceseaza creditul, ea fiind platita pe numarul de zile efective.

La dobanda nu exista costuri suplimentare, iar la un al doilea credit exista posibilitatea de reducere a acesteia. Nu exista posibilitatea ca aceleiasi persoane sa i se aprobe doua credite simultan. Un imprumut nou se poate solicita dupa plata celui in desfasurare.

Penalitatile si plata acestora

O data atinsa data scadentei, se percepe o dobanda penalizatoare. Aceasta are o valoare de 1.2% pe zi, motiv pentru care intarzierea platii nu este de preferat. La fel ca si ratele, penaltatile se platesc prin urmatoarele modalitati: debitare automata din card bancar, plata cu cardul prin sistemul 3D Secure, virament bancar sau depunere in numerar.

Sfaturi utile

Recomandarea noastra este ca inainte sa alegeti orice tip de credit sa cititi cu atentie care este dobanda pe care o veti plati. Dobanzile pe care institutiile financiare nebancare le practica sunt mai mari decat in cazul bancilor. Acestea se acorda simplu si rapid, companiile de acest timp supunandu-se unor riscuri mari. Dobanzile mari au rolul de a acoperi eventualele pagube.

De asemenea, realizati un calcul al sumei pe care o veti plati la finalizarea creditului. Un total va poate face sa intelegeti corect care sunt implicatiile imprumutului. Astfel, veti avea un reper optim si veti sti la ce sa va asteptati. Puteti face acest lucru direct pe site-ul Credit-Fix, alegand suma de bani dorita si perioada de imprumut. Se va calcula in mod automat suma totala pe care o veti plati.

Pentru a va asigura ca nu ramaneti cu datorii, incercati ca valoarea ratelor sa nu depaseasca o anumita suma strategic stabilita. Recomandarea noastra este ca aceasta sa nu depaseasca mai mult de 25-30% din veniturile lunare. Un fond de rezerva este si el binevenit, pe care sa il folositi in eventualitatea in care intr-o anumita luna nu va permiteti plata ratei.

Aceste credite sunt alegerea excelenta in situatii de criza, insa trebuie gestionate cu maxima responsabilitate.